GINKGO BILOBA

GINKGO BILOBA

Gingko Biloba este cel mai vechi reprezentant al speciilor de plante de pe Pamant.

Datorita calitatilor sale exceptionale, copacul a inceput a fi studiat de catre cercetatori, iar substantele active obtinute din frunzele sale stau la baza a celor mai utilizate suplimente nutritive folosite in prezent pentru tratarea a numeroase afectiuni ale civilizatiei moderne.

In zilele noastre, Ginkgo Biloba este cultivat si plantat in scopuri decorative, frunzele sale cu un aspect unic si o textura delicata, facandu-l unul din cele mai frumoase si cautate plante ornamentale. Cu coroana de o mare distinctie si demnitate si cu frunzele sale de forma unui evantai, Ginkgo Biloba este o fosila vie, o mostenire a unor timpuri extrem de indepartate, care pastreaza in el secretele unui trecut incomensurabil.

Ginkgo Biloba este un copac viguros, care poate atinge la maturitate o inaltime de 8-10 m. Coroana este conica in primii ani, ulterior capatand o forma tip umbrela. Frunzele putin cerate cu textura delicata au forma de evantai. In primii ani daca are conditii optime poate creste intre 50-100 cm pe an, ulterior cresterea incetinindu-se la 25-40 cm pe an.